ZWEVEZELE

Welkom bij trefpunt 55+

April 2004

Halve daguitstap
 


Op donderdag 22 april was er een halve daguitstap voor KBG Zwevezele. Deze keer naar het Sealife Center in Blankenberge.
Met 126 senioren trokken we eerst naar Damme, naar het "Veldzicht" voor koffie met pannenkoeken en daarna terug via Dudzele naar Blankenberge.In het Sealife Center kregen we de onderwater fauna en flora te zien met een pracht van verschillende soorten vissen in al hun kleuren. Van de kleinste garnaal en het kleine zeepaardje tot de haai.

 


De doortocht in de onderwatertunnel gaf ons het gevoel dat we als het ware op de zeebodem liepen tussen de honderden soorten vissen.

 
  Ook konden   we een kijkje nemen in het zeehondenopvangcentrum en het   voederen van de zeehonden bewonderen, uiteraard ging dat   gepaard met de nodige show.  

 

Na nog de pinguïns en de otterfamilie te hebben begroet, die met het mooie lenteweertje zich al in hun sas voelden, trokken we verder met de drie bussen richting Sluis voor een terrasje, of een slenterwandeling in de winkelstraten. Daarna was het tijd om de inwendige mens te versterken en reden we opnieuw naar Damme, deze maal naar het smoefelhuis " 't Meiliedje" voor boerenbrood met kaas, hesp, smout en groentegarnituur. Na deze geslaagde, mooie namiddag verlieten we het mooie Damme en reden we terug huiswaarts.