ZWEVEZELE

Welkom bij trefpunt 55+

Basteels 09Halve dagreis 09
Op donderdag 23 april was er onze eerste busreis van het jaar en we trokken er op uit voor een halve dag.
Eerst was er een halte voorzien te Aalter in de Retro voor een lekker stuk bisquittaart met koffie

Na onze koffiestop reden we verder naar Buggenhout voor een bezoek aan de brouwerij Bosteels.
Deze brouwerij werd opgericht in 1791 door Everarist Bosteels en is tot op heden reeds 7 generaties in handen van dezelfde familie, achtereenvolgens door stichter Everarist, Jozef, Martin, Leon, Antoine, Ivo en Antoine Bosteels.
Bij aankomst werd de ene groep eerst rondgeleid door de brouwerij, terwijl de andere zich al kon tegoed doen aan het heerlijke gerstenat.
We kregen er een degustatie aangeboden van de drie bieren, de Kwak, de Tripel Karmeliet, en de DeuS.

Nadat groep 1 de rondleiding had beeindigd, was het de beurt aan hen om de opgedane informatie over het brouwen en drinken, in praktijk om te zetten.
Het bekendste bier is de Tripel Karmeliet, dit bier is met een World Beer Award in augustus 2008 verkozen als beste bier ter wereld in de categorie hoge gistingsbieren. Ook dit bier liet men zich welgevallen en waar kon men nog beter zijn dan gezellig op een terrasje genieten van een goeie Tripel Karmeliet.
Ivo Bosteels de beheerder van de brouwerij gaf enige uitleg over het brouwen en het proces dat de "DeuS" ondergaat alvorens deze bruisende specialiteit in ons glas terecht komt.
Nadat iedereen deze heerlijkheden had gesmaakt, was er nog een begeleide rondrit gepland door en langs Dendermonde.
Om dan naar de avond toe naar Rupelmonde af te zakken naar de Scaldiana voor het avondmaal, een koude schotel met frietjes.
Iedereen had wellicht ten volle genoten van deze eerste halve dagreis en met een goed gevulde maag van spijs en drank reden we met nog een laatste blik op de Schelde, naar huis terug.