ZWEVEZELE

Welkom bij trefpunt 55+

Culinaire reis 07

"Ter Doest" in Lissewege
Op donderdag 25 oktober was de laatste uitstap van dit jaar als afsluit een culinaire reis naar Lissewege, naar het restaurant “Ter Doest”, die vermaard is voor zijn Côte à l’os. Daar werden we vergast op een aperitief met wachtbordje en een hoofdgerecht: Côte à l’os à volonté, met frietjes en groenten.
Het Hof ter Doest is bekent om zijn heerlijke malse Côte à l'os, vooraf zorgvuldig bereid met kruiden en dan "au point" gegrild op het haardvuur.

De bediening verliep zeer vlotjes en in een mum van tijd waren de 81 okra leden bediend van spijs en drank en kon men naar hartelust eten en smullen zoveel men maar wou. Telkens kwam de bediening rond met meer vlees, bearnaise saus en frietjes.
Uiteraard hoort bij een gerecht zoals dit ook een lekkere wijn, de meeste keuze viel op de huiswijn van het "Hof ter Doest".
Achteraf was iedereen zeer tevreden over dit eetfestijn en er was nog een uurtje vrij voorzien in het pittoreske stadje Damme, waar men eens rustig kon wandelen of een "degestiefke" drinken om alles een beetje te laten zakken vooralleer huiswaarts te keren.