ZWEVEZELE

Welkom bij trefpunt 55+

Fietshappening

Naar aanleiding van de regionale fietshappening van OKRA-sport op dinsdag 8 mei te Zwevezele (met meer dan 430 inschrijvingen) werd daarbij voor het eerst een fietstocht voor wielertoeristen georganiseerd.
Hier zien we Roger Decock, OKRA-lid en oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen in gezelschap van secretaris Eddy Vankeirsbilck en Willy Vanneste met voorzitter Odiel Muys
Ook de plaatselijke politie was ingelicht en gevraagd om op de gevaarlijkste punten van het parcours de veiligheid van onze fietsers te waarborgen.
Voor deze fietstocht (van ca. 40 km.) hadden zich een aantal veteranen wielertoeristen en oud-beroepsrenners uit de streek ge├źngageerd om mee te fietsen, o.a. Willy Vanneste, Gilbert Desmet en Jacques Deboever. Etienne Teirlinck sportverantwoordelijke uit Oeselgem sprak een memoriam uit over Raf Vanbruane die de vorige zondag plotseling was overleden. Guido Van Cauwenberghe gaf in het gezelschap van Roger Decock, stipt om 14 uur het startsein voor deze gezamenlijke fietstocht met fietsers uit diverse OKRA trefpunten van de regio Tielt waaronder ook OKRA Zwevezele met 104 ingeschrevenen die daarmee de spits afbeet.
Bij een lekkere kop koffie en een welkomstgebakje wachtte de grote groep fietsers op het startsein, die in de gietende regen werd gegeven, maar gelukkig bleven verdere buien uit en kon men de 2 maal 13 km. (en de 40 km. voor de wielertoeristen) droog afhaspelen, maar met een strakke westenwind was het geen pretje.
Hier zien we de actieve groepen in de Oude en Nieuwe Wissel, die alles in goede banen leidde en iedereen op zijn of haar wenken bediende. Zonder de mensen te vergeten die actief waren langs het parcours waarvoor onze oprechte dank, want iedereen was achteraf vol lof over de goede organisatie.

Klik hier voor diashow

RDW.