ZWEVEZELE

Welkom bij trefpunt 55+

Fietsuitstap 06

Fietsuitstap
Op dinsdag 6 juni 2006 waren de KBG fietsers van Zwevezele uitgenodigd om 's morgens vanaf 9.00u een daguitstap met de fiets mee te maken, over een afstand van een 70 tal km. Deze oproep viel niet in dovemansoren want een groep van niet minder dan 79 fietsers was paraat om deze uitdaging aan te gaan.Verdeeld in twee groepen vertrokken de fietsers richting Beernem.
Na een 15 tal km. langs rustige wegen te hebben gefietst werd er halt gehouden aan café "De Bolzak" voor een eerste verfrissing. Onder de begeleiding van de wegkapiteins en signaalgevers vervolgde de sliert fietsers zijn weg door de Vlaamse velden, genietend van de omgeving en van het mooie weer.
Na opnieuw een 15 tal km. te hebben getrapt was er in het restaurant "Poorterhuyze" in Sijsele, plaats gereserveerd door organisator Robert Van Compernolle, voor het middagmaal.
Nadat de hongerigen waren gespijsd en de dorstigen gelaafd, fietste de groep in een matig tempo verder via Oedelem naar St.Joris. Vandaar liep de tocht langs het kanaal van Gent-Brugge naar Beernem met een stop in het "Bootshuis" voor pannenkoek met koffie.
Alvorens de laatste kilometers werden afgehaspeld richting Zwevezele, was er nog een stop voorzien in het "Molenhof" te Hertsberge, waar een laatste frisdrank of ander heerlijk nat werd genuttigd, die met het mooie weer welgekomen was. Van Hertsberge naar Zwevezele was het maar een boogscheut ver meer en rond 19.oo uur was de cirkel rond. Iedereen had opnieuw met volle teugen genoten van deze mooie uitstap, want ons West-Vlaamse landschap heeft nog veel mooie plaatsjes waar het heerlijk is om te fietsen.