ZWEVEZELE

Welkom bij trefpunt 55+

Heuvelland 07

Halve dagreis Heuvelland & De Moeren
Onze eerste halve dagreis van 2007 was op donderdag 29 maart naar het Vlaamse heuvelland en De Moeren.
Na onze smakelijke pannenkoeken met koffie in het restaurant "De Scherpenberg" te Loker te hebben genomen, vervolgden we onze toeristische tocht met gids door het Vlaamse heuvelland en brachten in de Moeren te Veurne een bezoek aan de kaasmakerij "De Moerenaar".
Gelegen in De Moeren begon 15 jaar geleden het echtpaar Lieven Dewicke en Tine Denoo op een amateuristische manier kaas te maken. Zij hebben zich sindsdien gemoderniseerd en beschikken momenteel over een assortiment van zo’n tien kazen waaronder de Cobergher, de Cobergher-light, de Cabour, Kruidenkaas, het Pikantje en de jonge Moerenaar.
Natuurlijk kregen we de gelegenheid om een viertal kazen te proeven bij een glas wijn en een snee brood. We vervolgden onze tocht door het Vlaamse land en brachten in Kemmel een bezoek aan een wijnboerderij. Na het proeven van een paar wijnen en het kijken naar een video over het aanplanten van een wijngaard en het oogsten van de eerste druiven reden we naar het "Jagershof " in Woumen voor ons avondmaal, om rond 20.30u terug huiswaarts te keren.