ZWEVEZELE

Welkom bij trefpunt 55+

Juni 2007

Dagreis naar Durbuy
Op donderdag 21 juni hadden we onze eerste volle dagreis van het seizoen, deze maal naar de Ardennen, naar Durbuy/Septon voor een bezoek aan de Hare-Krishnagemeenschap en naar de tuinen van Annevoie.
In het gekende kasteel van de gemeenschap kregen we eerst een uitleg over de geschiedenis van het kasteel en over de filosofie en activiteiten van de Hare-Krishnatoegewijden.....
.... een bezoek aan de toren met prachtig uitzicht, een diashow, een bezoek aan de tempelkamer met uniek marmeren altaar, waar ook een levensgroot beeld van Bhaktivedanta Swami Praphupada de stichter van de gemeenschap in 1966 zich bevindt.
Na het interessante bezoek aan de Hare Krishna, reden we naar Durbuy, het kleinste stadje van Belgiƫ, voor ons middagmaal. Daarna was er nog een klein beetje vrije tijd over voor een wandeling in Durbuy met zijn mooie tuinen en parken,......
..... om dan rond 15.30u naar Annevoie te rijden ook voor een bezoek aan de prachtige tuinen.
Aan de linkeroever van de Maas, halverwege tussen Namen en Dinant, bevinden zich de prachtige tuinen van Annevoie. Deze tuinen zijn beschermd erfgoed en bieden al meer dan 230 jaar dezelfde schitterende aanblik.
De Tuinen van Annevoie staan bekend als echte watertuinen, want ze herbergen meer dan twintig waterbekkens en vijvers met watervallen, waterloopjes en fonteinen, die voor de watertoevoer zorgen. Zo doorkruist een netwerk van ondergrondse en bovengrondse kanaaltjes deze tuinen. Het water is afkomstig van vier bronnen en een riviertje, de Rouillon, die de tuinen doorkruist.
Het geheel werkt volgens de natuurwet van de communicerende vaten. Er komen dus geen pompen aan te pas die de fonteinen laten sproeien.