ZWEVEZELE

Welkom bij trefpunt 55+

Maart 2005

Op donderdag 17 maart hadden we onze eerste halve dagreis van dit jaar, een uitstap naar Heuvelland en Duinkerke.
We vertrokken te 12.30u aan het marktplein te Zwevezele, richting Nieuwkerke naar “De Beiaard”voor koffie met pannenkoeken om dan met een gids van ter plaatse een visrokerij te gaan bezichtigen, uiteraard ging dat gepaard met proevertjes, film en uitleg .
Terwijl de ene groep de visrokerij bezocht, maakte de andere groep een rondrit in en rond Duinkerke. Het avondmaal zijnde breugelbuffet met groentjes en brood namen we in “De Beiaard” in Nieuwkerke.
Op 19 maart was er in het Cultureel Centrum "De Wissel" op uitnodiging van de Gemeentelijke Seniorenraad i.s.m. met onze KBG, het optreden van het internationaal Blaasorkest "Die Original Dorfmusikanten" uit Pittem.
Seniorenraad voorzitster Mevr. Maria Coens verwelkomde de groep die onder leiding van dirigent Marc Debruyne gedurende meer dan twee uur een muzikaal optreden bracht van de bovenste plank.
Zij behaalden in de voorbije 10 jaar verschillende nationale en internationale prijzen (o.m. Vice-wereldkampioen op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade). Eén van hun hoogtepunten was het optreden in Wieze tijdens de nacht van het Duitse lied.

Hier in het C.C.De Wissel werden zij tijdens en na hun optreden verscheidene malen door een bomvolle zaal op een warm applaus onthaald. Schepen Willy Vermeersch was in zijn slotwoord ook vol lof over het optreden en dankte op zijn beurt alle medewerkers voor het welslagen van deze prachtige namiddag.

Op de foto zien we het blaasorkest met dirigent Marc Debruyne en een enthousiaste toeschouwer die zich voor de gelegenheid had uitgedost in traditionele kledij en met levende buizerd op de hand