ZWEVEZELE

Welkom bij trefpunt 55+

Fietshappening Ooigem 2005

Fietsen rond Ooigem
Op dinsdag 3 mei waren alle KBG afdelingen van het verbond Tielt uitgenodigd naar Ooigem voor een ontspannende fietshappening.
In een onverwacht stralend mooi weertje waren er zo'n 431 fietsers aan de start verschenen aan het sportcentrum het "Leieland" om 24 km verdeeld in twee lussen te fietsen door het mooie Leie landschap.
Iedere KBG afdeling had zijn fietsers opgetrommeld om aan deze senior-sneukel-toer deel te nemen. Van de 17 afdelingen was KBG Zwevezele met zijn 71 deelnemende fietsers, de grootste groep van het parcours, met daarna KBG Ooigem zelf met 50 trappers.
Nadat iedereen zijn deelnemerskaart en sneukelbonnetjes had ontvangen kon de tocht aangevat worden, maar éérst werd er koffie met gebak geserveerd vooraleer men de natuur in trok.
Verdeeld in groepen van max 50 personen werd er gefietst langs de boorden van de Leie, waar men nog het historische verleden kon ervaren van de vlasroterijen en vlasbewerking die destijds een bloeiende ambacht was. Doorheen het mooie gebied van de Leie met zijn vele zijarmen waar de fauna en flora nu welig tiert, was het aangenaam fietsen.
Onderweg werden de senioren getrakteerd op enkele sneukels die hen werden aangeboden in de vorm van een chocomousse, een jenever of een fruitsapje. Dat er soms wel een een gaatje moest worden gedicht was uiteraard onvermijdelijk.
Nadat iedereen veilig en wel terug was aangekomen aan de grote sporthal van Ooigem, kon men nog een hapje en een drankje nemen als afsluit van deze mooie namiddag.