ZWEVEZELE

Welkom bij trefpunt 55+

Touren in France 08

Tour en France
Meer dan 1300 senioren hadden zich ingeschreven voor deze "Tour en France" op 10 juni 2008.
Eenmaal toegekomen aan het sportcentrum in De Panne, werden de fietsers uit de verschillende trefpunten op een professionele wijze naar hun verzamelplaats begeleid.
Om te beginnen kregen iedereen een eerste sneukel aangeboden in de vorm van een beker met warme soep en een pistolet, om dan met volle kracht de 45- of 65 km lange fietstocht of 10 km wandelen aan te vangen.
   
Nadat de inwendige mens was versterkt en de fietsen nog eens onderworpen waren aan een grondige controle, kon de tocht worden aangevangen.
Ieder trefpunt uit de regio's Tielt en Roeselare mochten om beurt vertrekken met een tussenpauze van 5 minuten. Hier zien we de goep van Zwevezele met niet minder dan 68 deelnemers.
Onder de begeleiding van signaalgevers en wegkapiteins werd de tocht aangevangen.
Na 10 Km te hebben gefietst onder een stralende, helblauwe hemel kwamen we aan de eerste stop in het Franse Ghyvelde aan voor een aperitief, een typisch franse Picon.
Allé santee hé en laat het U smaken.
Nadat iedereen voorzien was van de nodige drank, werd de tocht blijgezind verder gezet richting Bray Dunes.
Eenmaal aangekomen in Bray Dunes werd men daar volop onthaald met muziek en als middagmaal een smakelijk bereid vispannetje.
Wat is er heerlijker om na het eten even te genieten in het zonnetje, men voelt zich al direct in vakantiestemming.
Na een uurtje te hebben verpozen op de "Place de Jerome Rubben" in Bray Dunes, vertrok het gezelschap verder door de prachtige streek van Noord-Frankrijk en de Moeren, naar de volgende halte voor een derde sneukel.
Eenmaal deze sneukel verorberd, was het nu nog 20 Km fietsen om dan op de trappen van de Leopold I Esplanade in De Panne een ijsje te likken.
Deze sneukel werd ons aangeboden door deze vier vriendelijke dames.
Uiteindelijk werd dan rond 17.00 u de terugtocht aangevangen naar het sportcentrum in de Panne waar men kon aanschuiven voor een laatste aperitief: een glas witte wijn en een kaasbrokje met kers. Rond 18.00u was iedereen dan verwacht in de grote sporthal voor het avondmaal.
Dit verzorgde breugelavondmaal met varkensgebraad, groentjes, aardappelen en brood liet zich smaken en met nog een laatste Tongerlo of frisdrank te hebben genomen trok iedereen welgezind terug huiswaarts met de herinnering aan een mooie dag en met dank aan OKRA voor dit prachtige initiatief