ZWEVEZELE

Welkom bij trefpunt 55+

Voorbije gebeurtenissen en activiteiten

   Okra Zwevezele huldigt haar huwelijksjubilarissen  

Op donderdag 22 mei 2014 waren alle huwelijksjubilarissen van het OKRA trefpunt Zwevezele, uitgenodigd naar het “Damberd” voor een uitgebreide receptie ter gelegenheid van hun jubilee.
Er zijn dit jaar 19 koppels die hun huwelijksverjaardag mogen vieren. Na het welkomstwoord  van onze nieuwe voorzitter Robert Vancompernolle, werden alle genodigden ruim getrakteerd op diverse warme en koude hapjes, geserveerd bij een drankje. Na het aperitief en de gebruikelijke koffie met taart kregen de jubilarissen nog een prachtige orchidee als aandenken aan deze heugelijke dag. Proficiat!

De 19 jubilarissen van 2014 bij OKRA Zwevezele zijn:

Met 65j: Godfried en Simonne Taillieu-Ide.
Met 60j: Jozef en Maria Lanckriet-Van Landschoot, Albrecht en Julienne Vandierendonck-Denolf, Achiel en Laura Ide-Devoldere, Roger en Laura Devos-Van Biervliet, Daniel en Denise Lapere-Vandaele.
Met 50j: Roger en Marie Madeleine Dejonckheere-Vandekerckhove, Daniel en Agnes Algoedt-Vandaele, Maurits en Christiane Masschelein-Vermeersch, Marcel en Maria Patteeuw-Van Tyghem, Daniel en Bernadette Vanbiervliet-Vercoutere, Roland en Rosa Oosterlinck-Wille, Raphael en Erna Dejaeger-Dewispelaere, Daniel en Monica Verrewaere-Vermeulen, Roger en Jacqueline Deprez-Denoo, Julien en Rosa Baert-Caen, Daniel en Magda Staelens-De Keyzer, Robert en Cecile Gillewy-Deproost, Robert en Rosa Goutry-Santens.

(niet op de foto: Achiel en Laura Ide-Devoldere, Roger en Laura Devos-Van Biervliet, Roger en Jacqueline Deprez-Denoo)

Klik hier voor de foto's


11 maart 2014: Fietswijding bij Okra Zwevezele


Op 11 maart waren onze OKRA fietsers samen gekomen om de jaarlijkse fietswijding mee te maken en er de zegen te ontvangen van E.H. Luk Brutin, die na de gebeden kwistig met het wijwater omsprong en iedereen een nat pak bezorgde.Fietsuitstap op 2- en 30juli 2013 

Halvedagreis

Op 20 juni 2013 hadden we onze tweede reis van dat jaar. 

We trokken deze maal met 122  naar Poperinge voor een bezoek aan het hopmuseum.
Eerst hadden we nog koffie met taart in het Gasthof "De Kring" en rond 14.00u werden we verwacht in het museum.  
Daar volgde een begeleide rondleiding met achteraf een traktaat met een hommelbiertje.  De reis verliep dan verder naar Dranouter, meer bepaald naar D' Oventote, voor een bezoek aan het artisanaal bakkerijtje, waar alles nog op de oude manier gebakken wordt.
Na de ludieke uiteenzetting van het bakkersgebeuren door de vrouw des huizes, was er nog tijd voor een drank in het cafeetje iets verderop. De dag werd afgesloten met een avondmaal in 't Spaans Kwartier" in Izenberge.

Meibedevaart

Op 13 mei 2013 waren we met 127 leden op bedevaart naar Westvleteren. 

We vertrokken uit Zwevezele om 13.00u en reden eerst naar Diksmuide St. Jan voor koffie en pannenkoeken. Daarna reden we verder richting Frankrijk naar de “Schreve” en nuttigden daar een picon, frisdrank, koffie of thee. Vervolgens reden we dan naar Westvleteren voor een gebed aan de grot van de abdij. Het avondmaal namen we in café De Vrede.

Wandelnamiddag in Hooglede

Op donderdag 11 april 2013 was het wandelnamiddag in Hooglede. Een aantal van onze "Okra Doorstappers" trokken naar de "Gulden Zonne" in Hooglede om zich in te schrijven voor de 6 en 4 km wandelen. 


foto Erik D.

Fietswijding bij onze OkratrappersOp dinsdag 26 maart 2013 waren niettegenstaande het koude, maar toch mooie weer een 50 tal fietsers komen opdagen voor de jaarlijkse fietswijding.
E.H. Luk Brutin had zich warm ingeduffeld om de fietsers te komen zegenen maar nam het niet te nauw met ecologische waterverspilling.
De regio waar de gezegende vlaag voorbijkwam werd het goed gewaar hoe nat gewijd water wel kan zijn. Na de zegening vertrok de groep voor een korte rit van een 15 tal kilometer, om toch even de stramme winterspieren wat los te maken gereed voor het komende seizoen.


Voor meer reportages bezoek  het fotoarchief