Trefpunt 55+

Zwevezele

OKRA?    Open  Kristelijk  Respectvol  Actief 

Okra Zwevezele, is een sociaal-culturele beweging voor senioren vanaf de leeftijd van 50jaar.
OKRA Zwevezele is er van, voor, en door gepensioneerden!

OKRA Zwevezele wil zoveel mogelijk gepensioneerden optimaal betrekken bij een democratische vereniging die de gepensioneerden zelf dragen.

OKRA Zwevezele wil zoveel mogelijk haar leden de kansen geven en motiveren om deel te nemen aan sociale- en culturele activiteiten die bijdragen tot hun persoonlijke ontplooiing en/of deelname aan het maatschappelijke leven.

 Daarom bieden wij verscheidene activiteiten aan waaronder fietsen, wandelen, dansavonden, kaartnamiddagen, toneel en ontspanning, opleiding, educatieve voordrachten en ook regelmatig een(halve)dagreis.
 OKRA Zwevezele staat open voor nieuwe uitdagingen en voorstellen.

Als belangenbehartiging staat OKRA Zwevezele in voor het welzijn en de rechten van de senioren. Daarom is OKRA Zwevezele ook in de seniorenadviesraad van de gemeente vertegenwoordigd.

OKRA Zwevezele wordt geleid door een team van enthousiaste vrijwillige medewerkers.


Zie de kalenders (bij sport en ontspanning) en het infoblad (deze maand). We hebben ondermeer volgende deeltakken:


Fietsclub "De OKRA Trappers"


De fietsclub bestaat uit een 100 tal fietsers die om de 2 weken tijdens de zomermaanden, verdeeld in twee groepen, hun kilometertjes afhaspelen onder begeleiding van bekwame wegkapiteins.

 


Wandelclub: "De deurestappers"

Onze wandelclub bestaat momenteel uit een groepje van 20 wandelaars, die gemiddeld een tiental wandelingen maken in verschillende trefpunten van de omliggende regio's. Op een gematigd tempo worden er van 4 tot 12 km gestapt. 
Kaartclub: "De Derde jeugd"


De kaartclub van Okra Zwevezele bestaat al sinds het ontstaan van KBG het vroegere Okra van in de jaren 50.

De kaartnamiddagen gaan door op de woensdagnamiddag doorheen het jaar.
28 kaartingen worden er gegeven waarvan er 3 een inhaalbeurt zijn. Er wordt gespeeld om de punten die in een klassement worden opgenomen, om op het eind van het seizoen de winnaar bij de mannen en bij de vrouwen de kampioen te bepalen. 

Dansclub: "Jong van hart"

De dansclub "Jong van hart" bestaat sinds 1998 . Met een ledenaantal van ongeveer 50 dansers is onze club bij een van de grootste Okra (lijn)dansclubs van Vlaanderen gerekend. Wekelijks op woensdag van 18.30 uur tot 20.00u (uitgezonderd tijdens de vakantieperiodes).