ZWEVEZELE

Welkom bij trefpunt 55+

Elke stap telt

Startdag Elke Stap Telt

 
Al enkele maanden lees je in verschillende tijdschriften over "Elke stap telt".
Dit is een bijzonder groot project die OKRA Nationaal op zich heeft genomen, gesteund door de Vlaamse Overheid en verschillende organisaties.
Ook OKRA Zwevezele, kon geen nee zeggen tegen de medewerking aan zo'n fantastische uitdaging.

 
Wat is eigenlijk "Elke Stap Telt"?
 
Het is de bedoeling om 55 plussers meer te laten stappen, meer te laten bewegen om een betere en soepelere werking van spieren en gewrichten te bekomen.
Bewegen moet, het is wetenschappelijk bewezen dat bewegen bevorderend is voor de algemene lichaamsconditie.
Men hoeft enkel dagelijks een aantal stappen te doen die, volgens een welbepaald plan, wekelijks verhoogd worden. Het is niet "wandelen om ter meest of om ter langst", nee iedereen doet aan deze "Elke Stap Telt" mee op zijn of haar fysiek kunnen.


elke stap telt 1
 
 
elke stap telt 2
 
 
Geslaagde startdag
 
Op 11 maart was de startdag in het C.C. De Wissel, er werden van de 76 deelnemers een wandeltest afgenomen, waaruit hun conditie bepaald werd. 
Aan de hand van een niveaukaart en een stappenteller die ze achteraf meekregen, weten ze hoeveel stappen zij nu iedere dag moeten afleggen om hun conditie te verbeteren.

Wekelijks komen we dan op maandagvoormiddag samen en worden de scores genoteerd en maken we in groepjes een korte gezamenlijke wandeling.
Men krijgt dan ook een nieuwe niveaukaart mee waarop het aantal stappen verhoogd is, dit aantal moet men dan tijdens die week halen.
Bij een volgende bijeenkomst wordt deze kaart terug vervangen door een andere en dit gedurende tien weken.
 
We wensen aan allen, door aan dit project deel te nemen, dat hun lichaamsconditie verbetert en hopen dat ze deze sessie tot een geslaagd einde kunnen brengen en in de toekomst hun stappen blijven doen.

RDW

(foto's EVD)