ZWEVEZELE

Welkom bij trefpunt 55+

Juni 2005

Toeren in de Moeren 2005
Op dinsdag 14 juni waren de KBG verbonden van Tielt en Roeselare uitgenodigd naar De Panne voor een gezamenlijke fietstocht of wandelen door De Moeren.Er waren meer dan 1100 senioren die zich hadden ingeschreven voor deze "Toeren in de Moeren", weliswaar gesplitst in verschillende groepen van ± 50 personen onder de begeleiding van eigen wegkapiteins en signaalgevers.
Deze unieke sneukelroute leidde ons langs rustige landelijke wegen doorheen het prachtige polderlandschap. Telkens werden we verrast met een lekkere sneukel, om te beginnen kregen we al bij de start aan het sportcentrum in De Panne een eerste sneukel aangeboden in de vorm van een soepje, om met volle kracht de 47km lange fietstocht of 12km wandelen aan te vangen. In een heerlijk zonnig weertje reden we richting Bulskamp voor een aperitief “picon Flamand” met een hapje.
Daarna trok de groep in een gezellige sfeer verder richting Beauvoorde waar we in het prachtige kasteeldomein genoten van onze middagsneukel: een “trio van Beauvoorde” met een pittig blondje. Na de middagrustpauze vervolgden we verder onze tocht door De Moeren om ergens halverwege nog eens halt te houden voor een koffie met gebak. De fietsroute voerde ons door "De Barke" langsheen de St.-Karelsmolen om dan via Adinkerke terug in De Panne aan de Esplanade aan te komen....
waar we een “verfrissing aan zee” in de vorm van een ijscornet mochten ontvangen.Met ook hier een pauze van ongeveer een driekwartuur was iedereen vrij om op zijn manier te genieten van een verpozing aan zee, pootje baden, een terrasje doen, op de Esplanade wandelen, of gewoon op de trappen van het koning Leopold I standbeeld te vertoeven. Als afsluit van deze heerlijke dag trokken we opnieuw naar het sportcentrum waar we alvorens aan tafel te gaan nog een “glaasje van Filliers plezier” mochten proeven . Het verzorgde breugelavondmaal met varkensgebraad, groentjes, aardappelen en brood liet zich smaken en met nog een laatste Tongerlo of frisdrank te hebben genomen trok iedereen welgezind terug huiswaarts met de herinnering aan een mooie dag en met dank aan het prachtige initiatief van de KBG verbonden.